Helyi közélet

2016.04.12. 16:35

A jövő „hősei” versenyeztek

Hajdúszoboszló - Fontos, hogy a diákok megtanulják megvédeni önmagukat és társaikat egy esetleges vészhelyzetben.

Hajdúszoboszló - Fontos, hogy a diákok megtanulják megvédeni önmagukat és társaikat egy esetleges vészhelyzetben.

Tűzoltás, árvízi védekezés, valamint elsősegélynyújtás gyakorlaton is vetélkedtek a diákok az immár hagyományos megyei ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen, Hajdúszoboszlón. A kedden a hét felső tagozatos és hét középiskolás csoport tanulói elméletben és gyakorlatban is bizonyították felkészültségüket. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság által rendezett program célja az volt, hogy a diákok gyakorolhassák a veszély esetén tanúsítandó megfelelő magatartást, valamint megtanulják megvédeni önmagukat és társaikat egy esetleges vészhelyzet (árvíz, földrengés, tűzvész) esetén – mondta Szabó Imre alezredes, aki beszélt arról is, hogy a két kategóriában legjobb eredményt elérő csoport az országos versenyen képviselheti megyénket.

Csapatmunka volt

Piránszki Nándor, a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola tanulója elmondta, a versenyre ebben az évben kezdtek el komolyabban felkészülni. Kiemelte, hogy kellő kitartás és csapatmunka szükséges a jó eredmények eléréséhez. A hajdúhadházi Rózsai Tivadar Református Általános Iskola diákja, Lakatos Miklós úgy vélte, a versenyen tanultakat immár rutinszerűen hasznosíthatják a jövőben. A különböző képességek elsajátítása mellett a csapatban való hatékony együttműködést is erősíti a program.

HBN–Fábri Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában