Helyi közélet

2016.03.03. 14:07

Szebbnél szebb játékokat állítottak ki az Újkertben

Debrecen - Játékkiállítás nyílt az Újkerti Közösségi Házában hétfő délelőtt.

Debrecen - Játékkiállítás nyílt az Újkerti Közösségi Házában hétfő délelőtt.

A fő célunk megmutatni az alkotásokat felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt­­ – mondta el Kunkli Anna, a DMK művelődésszervezője. Szerinte felnőttként is merni kell játszani, ennek példájára nyitották meg a kiállítást.

A játékszerek Nagy Sándor fafaragó népi iparművész, Vasvári Gyuláné Liza horgolt játékfigura-készítő és Szikszayné Szabó Éva babakészítő kezei között „öltöttek testet”.

Nagy Sándor 1975 óta foglalkozik fafaragással, az itt kiállított játékok 1980 óta folyamatosan készültek. Elmondása szerint a logikai játékok folyamatosan újulnak és változnak az igények szerint. Nagyobb játékai alakíthatóak, hogy a gyermekek koruknak megfelelően tudják használni azokat.

Vasvári Gyuláné Liza néhány évvel ezelőtt kezdett horgolással foglalkozni, kezdetben csak az unokáinak készített figurákat. Ennek ellenére ez már a harmadik kiállítás, amire meghívták. Az általa készített munkák mérettől és nehézségtől függően egy-két hét alatt készülnek el, mivel horgolásra esténként jut ideje. A tárlat április 6-ig ingyenesen látogatható az Újkerti Közösségi Házban, nyitvatartási időben.

HBN–SJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában