Helyi közélet

2016.03.02. 13:41

Örülünk, vagy nem örülünk a keleti határzárnak?

Debrecen - ... ez itt a kérdés. A debreceniek java része mindenesetre jó dolognak tartja, hogy felépül a kerítés a magyar-román határon.

Debrecen - ... ez itt a kérdés. A debreceniek java része mindenesetre jó dolognak tartja, hogy felépül a kerítés a magyar-román határon.

– Jó dolognak tartom, hiszen nem kellene az országba engednünk minden bevándorlót, meg kell szűrni, hogy, ki jöhet be és ki nem – mondta Tóth Marianna.

Bodnár Sándor szerint is jó ötlet, hiszen kevesebb bevándorló érkezne hazánkba. Majd hozzátette azt is, hogy találkozott migránsokkal, de nem volt velük probléma.

Szűcs Dávid bár úgy látja, a menekültválság el van túlozva, szerinte hosszú távon megérné a magyar–román kerítés megépítése.

– Az a véleményem, hogy kell a kerítés, mert védelmet nyújt. Az illegális határátlépők sok mindent megrongálnak és sok szemetet is hagynak maguk után – mondta Tóth Tamás, hozzátéve, hogy a migránsok feszültséget keltenek.

Boszák Roland úgy fogalmazott, amennyiben nem cselekszünk időben, nagyon káros hatásai lesznek a krízisnek. Hozzátette, a déli határzár is hasznosnak bizonyult.

Tanka Tünde közel él a határhoz és jó döntésnek gondolja, hogy elkezdték építeni a kerítést. Bár nem találkozott migránsokkal, de, mint mondta, a hírek alapján veszélyt jelentenek.

HBN | Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában