Helyi közélet

2016.03.06. 17:58

Öngyógyító képességünket tesszük tönkre életmódunkkal

Debrecen - Méregtelenítés során soha nem a fogyás legyen az elsődleges cél – óvva int a szakember. Interjú dr. Molnár Ildikó orvos-természetgyógyásszal.

Debrecen - Méregtelenítés során soha nem a fogyás legyen az elsődleges cél – óvva int a szakember. Interjú dr. Molnár Ildikó orvos-természetgyógyásszal.

Húsvét közeledtével, sőt a télből a tavaszba tartó évszakváltáskor különös jelentőséggel bír a szervezet testi-lelki megújítása. Ennek módjáról kérdeztük dr. Molnár Ildikó orvos-természetgyógyászt.

Mi a véleménye a méregtelenítésről?

Dr. Molnár Ildikó: Manapság nagy divatja van. Mindenki méregtelenít, könyvből, internetről, hallomásból, vagy csak úgy a maga elképzelése szerint. Ez egyrészt hasznos, hiszen egy jól elvégzett méregtelenítés szolgálja az egészségünket. Ám, amennyit tud használni, annyit rontani is képes, egy nem helyesen elvégzett beavatkozás. Például egy hölgy azzal dicsekedett nekem, hogy lé böjtön van egy hete és elégedetten jelentette ki, mennyit fogyott. Kérdeztem, hogy csinálja, amire az volt a válasz: csak víz, kávé cigi. Önök szerint, mi lesz a leadott kilókkal, marad, vagy visszajön, és akkor megérte az esetleges önsanyargatás?

Sokunknak van sejtése, de azért pontosítsuk, miért is van szükség a szervezet méregtelenítésére?

Dr. Molnár Ildikó: Évek hosszú sora alatt, a helytelen étkezéstől, a stressztől, a gyógyszerektől, a káros szenvedélyektől az anyagcsere folyamatok harmóniája megbomlik és a felhalmozódott salakanyaggal a test nem tud mit kezdeni, lepakolja kötőszöveti és sejt szintre. Ezzel párhuzamosan kialakulnak az anyagcsere függő betegségek: magas vérnyomás, cukor-, szív - és érrendszeri betegségek! Más megközelítésből: megszületünk tökéletes, öngyógyító képességgel és a helytelen életmódunk következményeként keletkezett salakanyagok, ahogyan halmozódnak, úgy tesszük tönkre ezt a képességünket. Ezért soha nem a fogyás legyen az elsődleges cél, hanem a szervezet sejtszintű megtisztításával a hatékony anyagcsere helyreállítása. A hiánytünetek megszüntetése, a bélflóra normalizálása, vagyis az Egészség, így nagybetűvel. Hangsúlyoznám, mivel az anyagcsere normalizálása a cél, ezért a méregtelenítő kúrák irányításához, orvosi diploma szükségeltetik.

Milyen kísérő tünetek léphetnek fel a házilag végzett művelet alatt, illetve kiknek nem ajánlott a méregtelenítés?

Dr. Molnár Ildikó: A salak­anyagok eltávolításával, kiválthatunk régi betegségünk tüneteit. Fellángolhatnak meglévő panaszok: szédülés, gyengeség, még rosszullét is előfordulhat. A nem megfelelően kivezetett salakanyagok, másodlagos terhelést okozhatnak, vagyis ha nem ürül ki rendesen, akkor újra lerakódik! Áldott állapotban és szoptatás alatt tilos méregteleníteni, és vannak betegségek amelyeknél ellenjavallott, mint például a psychoátriai betegségek.

Buzdításképpen, milyen eredmények születhetnek egy szakszerűen végzett tisztítással?

Dr. Molnár Ildikó: Mivel a test öngyógyító képességét állítjuk helyre, orvosként azt is kijelenthetem, hogy még a gyógyíthatatlannak ismert betegségek is gyógyulhatnak. Például ide sorolható az autoimmun betegség, amelyet a hagyományos orvoslás nem gyógyíthatónak nyilvánította, ezért a gyógyult kifejezés helyett azt mondom, hogy a pácienseim tünetmentesek több éve. Migrén, emésztési panaszok, allergia, az egyszerűen helyreállítható állapotok közé tartoznak. Elérhető az áhított természetes fogyás, aki súlyfelesleggel küszködik.

Számtalan „csodát” éltem meg, ez irányú tevékenységem tizenhat éve alatt. Igen sok kisbaba is született méregtelenítés után ott, ahol egyébként addig nem sikerült. Fontos tudni, hogy én is rendszeres méregtelenítő vagyok, tehát saját élmény alapján is tudom irányítani a pácienseim ez irányú folyamatát, valamint a közel harminc éve megszerzett és a mai napig folyamatosan bővített tudásommal. Végezetül, mindenkinek ajánlom, keressen fel egy szakembert és kezdjen egy új életet, hiszen a méregtelenítők nem csak egészségesek, boldogok is! Ne feledjük: a test a lélek tükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában