Helyi közélet

2016.03.21. 17:58

Mérnökképzés nélkül nincs gazdasági fejlődés, jó eszközök nélkül nincs mérnökképzés

Debrecen - Tizenhétmillió forint értében kapott új műszereket az egyetem villamosmérnöki tanszéke.

Debrecen - Tizenhétmillió forint értében kapott új műszereket az egyetem villamosmérnöki tanszéke.

– Ez óriási lehetőség és felelősség az egyetem számára – fogalmazott hétfőn, az adományozásról szóló szerződés ünnepélyes aláírása előtt dr. Pintér Ákos dékán. Az intézményvezető elmondta, az NI-jal meglévő kapcsolat folyamatosan emlékeztet arra, hogy az ipari szereplők számára minél képzettebb munkaerőt kínáljanak.

– A felmérések szerint Magyarországon jelenleg mintegy négyezer szabad mérnöki állás van, melyek betöltésével mintegy 50 milliárd forinttal növekedhetne a termelés – mutatott rá dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. – Mivel hazánkban is egyre élesebb a verseny a jól képzett mérnökökért, emiatt a cég egyik legfontosabb küldetése a magyar oktatási intézmények anyagi és szakmai támogatása.

Mesterszakot indítanának

A tájékoztatón elhangzott, a villamosmérnöki kar tovább bővítené az oktatási palettáját.

– Mérnökképzés nélkül nincs gazdasági fejlődés – jelentette ki Váradiné dr. Szarka Angéla egyetemi docens. – Minden támogatásra szükségük van, hiszen szeretnék, ha végre akkreditálhatnánk a villamosmérnöki alapképzés mellé a mesterszakot és a doktori képzést is. Ennek előkészülete megkezdődött – tájékoztatott a tanszékvezető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában