Helyi közélet

2016.03.08. 08:34

Megtaláltuk Debrecen legfeleslegesebb kútját, naponta több ezren kerülgetik

Debrecen - Megtudtuk, hogy csupán biztonsági tartaléknak minősül a Külső vásártéren található kút.

Debrecen - Megtudtuk, hogy csupán biztonsági tartaléknak minősül a Külső vásártéren található kút.

Egy rég nem működő kút maradványait kerülgetik nap mint nap több ezren a Külső vásártéren, a vidéki buszpályaudvar Széchenyi utca felőli bejáratánál. Az ajtó nélküli, zöld vaskerítéssel körbevett építményhez a ma látható beton kifolyón és aknákon kívül egykor nyilván kútfej is tartozhatott, amely vizet adhatott. Az egyik mély akna teteje most hiányzik, szemét van benne, balesetveszélyes.

A megkérdezett arra járók azt mondták, hogy a kutat vagy meg kellene javítani, hogy lehessen vizet venni belőle, vagy el kellene bontani.


Fotó: Orosz Csaba


Elhárítják a balesetveszélyt

A lezárt, önkormányzati tulajdonú közkút szükség esetén üzembe helyezhető. Biztonsági tartalékként tartjuk, ezért megszüntetése nincs napirenden – közölte ezzel kapcsolatos kérdésünkre a polgármesteri hivatal városépítési osztályának illetékese.

Hozzátette, hogy a szóban forgó kút esetében megrendelték a balesetveszély elhárítását célzó munkát. A terület rehabilitációjára várhatóan a főpályaudvar megépítését követően kerülhet sor.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában