Helyi közélet

2016.03.06. 09:29

Lezárult a nyomozás a mobiltelefon-tolvaj ügyében

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 23 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint három mobiltelefont és egy pénztárcát tulajdonított el.

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 23 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint három mobiltelefont és egy pénztárcát tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Szilveszterrel szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. október 22-én 2 óra 30 perc körül egy Debrecenben, a Nagyerdő területén található szórakozóhelyen egy lány háta mögött táncolt, hozzásimult, majd megpróbált a belenyúlni a táskájába, de ezt egy vendég észrevette, és a biztonsági őrhöz kísérte a férfit. A biztonsági őr a helyszínen visszatartotta a férfit, és bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a 23 éves fiatalembert igazoltatták, majd ruházatának átvizsgálása során előkerült további két mobiltelefon és egy bankkártya, amelyek eredetével nem tudott elszámolni. A járőrök a budapesti lakost elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A lefoglalt mobiltelefonokat és pénztárcát a rendőrök visszaadták tulajdonosaiknak.

A nyomozók B. Szilvesztert gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Debreceni Járásbíróság 2015. október 24-én a gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2015. október 8-án, egy debreceni szórakozóhelyen megismerkedett egy fiatal lánnyal, akinek bizalmába férkőzött, majd kollégiumi szobájából ellopta a mobiltelefonját és sietősen távozott.

A rendőrség a budapesti lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában