Helyi közélet

2016.03.11. 10:44

Ivócimborái raboltak ki és vertek meg egy tizenhét évest Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - A rendőrök két fiatalembert vettek bűnügyi őrizetbe és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Hajdúszoboszló - A rendőrök két fiatalembert vettek bűnügyi őrizetbe és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A járőrök értesítették 2016. március 10-én 3 óra 27 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Hajdúszoboszlón, a Szilfákalja és Hőforrás utcák kereszteződésében egy 17 éves, sérült fiú kért segítséget egy bolti eladótól, aki telefonon hívta őket. A Tevékenység-irányítási Központ értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba vitték a sérültet.

A járőrök a helyszínen megállapították, hogy a sértett néhány órával korábban két ismerősével együtt italozott, majd elmentek egy játszótérre Hajdúszoboszlón, ahol a sértett elővette a mobiltelefonját. A másik két fiatalember el akarta venni a fiútól a telefont, ezért ő elfutott. A sértettet Gy. Norbert és 17 éves társa utolérte és bántalmazta, majd elvették a telefonját. A fiút ezután a helyi lakosok elvitték egyikük otthonába, ahol tovább ütötték és rugdosták, ezután pedig arra kényszerítették, hogy velük menjen egy Hőforrás utcai boltba, ahol szeszesitalt kellett vásárolnia támadóinak. A fiú itt kért segítséget az eladótól, aki értesítette a járőröket.

A rendőrök a helyszínen elfogták a 21 éves és 17 éves fiatalembereket és előállították őket a rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A fiú a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást Gy. Norbert és társa ellen.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában