Helyi közélet

2016.03.15. 18:39

Időjárás-jelentés - 2016. március 15.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Délkelet-Európa időjárását a Kaszpi-tenger felett örvénylő ciklon alakítja, amelynek hátoldalán sok a felhő, eső, záporeső is előfordul. A hőmérséklet pedig néhány fokkal elmarad az ilyenkor megszokottól, főként Görögország térségében van hűvösebb. A hőmérséklet csúcsértéke a kontinens nyugati felén, valamint az Alpok és a Kárpátok vidékén is egy-két fokkal alacsonyabb a március közepén szokásosnál, csupán délnyugaton és a Brit-szigeteken emelkedik 10 fok fölé a csúcsérték. Az időjárást az Északi-tenger feletti középponttal elhelyezkedő nagykiterjedésű magasnyomás határozza meg, ennek keleti, délkeleti peremén többnyire összefüggő a felhőzet, és egy magassági hidegörvénynek köszönhetően hajnalban Dél-Lengyelországban többfelé havazott is. A Kárpát-medence időjárását is ez a hidegcsepp határozza meg, amely szerdán már nyugat felé elhagyja a medencét, így egyre nagyobb területen kisüt a nap.

Várható időjárás szerda estig

Kedden borult idő lesz sokfelé csapadékkal, legtöbb helyen eső, helyenként havas eső valószínű, de a magasabban fekvő helyeken havazhat, megmaradó hó csak a hegyekben várható. Éjszaka már kevesebb lesz a csapadék, főként a Dunántúlon eshet havas eső, a hegyekben hó. Hajnaltól kelet felől szakadozik, csökken a felhőzet, szerdán a gomolyfelhők mellett már többfelé számíthatunk több-kevesebb napsütésre. A legtovább, a legtöbb felhő a nyugati határnál lehet, ott még napközben is eshet helyenként az eső, a magasabban fekvő helyeken esetleg a havas eső. Kedden a Dunántúlon helyenként megerősödik az északi szél, szerdán többfelé élénk lesz a keleti, északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 6 és 12 fok között valószínű, a nyugati határnál lesz a hűvösebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában