Helyi közélet

2016.03.03. 13:22

Idegenvezetővel a múzeumban - Ilyen alkalom nem sokszor van

Debrecen - A Déri Múzeum új kiállításait mutatják be az érdeklődők számára.

Debrecen - A Déri Múzeum új kiállításait mutatják be az érdeklődők számára.

Az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete 1985-ben, az első találkozóján döntött arról, hogy minden év február utolsó vasárnapján megrendezik a világnapot. Ez először 1990-ben történt meg – 15 ország részvételével. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezetői Továbbképző Központja hazánkban az idén már 15. alkalommal rendezte meg február 25–28. között, igen gazdag tartalommal.

Mi, debreceni idegenvezetők tíz éve csatlakoztunk a programhoz, de az utóbbi években egy héttel később rendezzük, mert az idegenvezetőink szívesen vesznek részt a fővárosi rendezvényeken. Március 6-án várjuk tehát az érdeklődőket: legkésőbb 9 óra 45 perckor találkozunk a Déri Múzeum előtt, s a múzeum új kiállításait mutatjuk be. A 70 éven felüliek és az aktív pedagógus-igazolvánnyal rendelkezők ingyen, a nyugdíjasok és a diákok 50 százalékos kedvezménnyel tekinthetik meg a kiállításokat az idegenvezetőink közreműködésével – írta Tóth Pál, az Idegenvezetők Klubvezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában