Helyi közélet

2016.03.05. 17:45

Hivatása: orvos

<em>Több mint egy évtizede ismerik el széles körű szavazás alapján hazánk, megyénk orvosait az „Év orvosa” kitüntetéssel. A megyei kamara tegnap tartotta az esemény eredményhirdetését, hangsúlyozva, hogy „csak” elismerést, nem jutalmat kapnak a szólított orvosok.</em> Barak Beáta írása.

Több mint egy évtizede ismerik el széles körű szavazás alapján hazánk, megyénk orvosait az „Év orvosa” kitüntetéssel. A megyei kamara tegnap tartotta az esemény eredményhirdetését, hangsúlyozva, hogy „csak” elismerést, nem jutalmat kapnak a szólított orvosok. Barak Beáta írása.

Noha a kollégák előtt méltatott életút is jutalomszámba megy, sőt maga a jelenlét is az: a betegek és kollégák által legtöbbet emlegetettek közé kerülni. A két, emlékéremmel jutalmazott orvosról, dr. Kincses Béláról és dr. Babály Sándorról is sok szépet hallottunk, hiszen előbbi 49 éven át gyógyított, utóbbi pedig akkor is felvállalta a kamara képviseletét, amikor mások hallgattak. De volt ott még valaki, aki e sorok íróját valaha kezelte. Természetesen nem várhatja el az ember, hogy a gyógyító, aki naponta akár 40 beteget is megvizsgál, később még emlékezhet rá, ezért volt jóleső érzés, amikor az orvos – aki nem fehér köpenyben, hanem alkalmi öltözetben, így szinte „felismerhetetlenül” ült ott –, mosolyogva biccentett, és odasúgta, hogy: „jól van, minden rendben”? Még nem volt szerencsém a két díjazott szakembert megismerni, de sokat elárul az iménti történet róluk is, s azokról, akikre évente a legtöbben szavaznak, ezért vagy most, vagy valamikor átvehetik, átvehették ezt a kitüntetést. Nagyon nem kell magyarázni, miért érdemelték ki. Empátiával, törődéssel, ami tartalommal tölti meg a sokszor elgépiesedett orvos–beteg kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában