Helyi közélet

2016.03.30. 17:52

Hagyta elvérezni a szerelmét

Debrecen, Konyár - A férfi a derecskei vasútállomás közelében szurkálta össze halálosan egykori párját.

Debrecen, Konyár - A férfi a derecskei vasútállomás közelében szurkálta össze halálosan egykori párját.

Megcsalta az élettársa – ezzel magyarázta tettét felolvasott vallomásában az a férfi, akit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak. M. Endre Sándor nem tett vallomást és kérdésekre sem kívánt válaszolni a Debreceni Törvényszéken szerdán kezdődött tárgyalásán – tájékoztatta szerkesztőségünket Veszprémyné dr. Szajkó Márta sajtótitkár.

A vádlott 2008-ban ismerkedett meg a későbbi sértett V. N-nel, két gyermekük született. Mivel agresszívan viselkedett, több alkalommal szakítottak, ám mindig addig könyörgött a nőnek, hogy költözzön vissza hozzá, míg engedett akaratának. Tavaly januárban azzal állt elő M., hogy V. N. mondjon le a közös gyerekekről. A férfi több alkalommal megrúgta, állát, fejét megütötte, a hajánál fogva húzta. A vádlott napi rendszerességgel bántalmazta élettársát, már ekkor fenyegette, hogy megöli. Egy hónappal később V. N. úgy tudott elmenekülni az otthoni terror elől, hogy amikor a gyermekeiket közösen óvodába kísérték, ő is beszaladt, s megkérte az óvoda dolgozóit, hogy értesítsék a rendőrséget. A sértett még aznap ismét hazaköltözött édesanyjához Konyárra.

Vásárlás után megvárta

M. nem tudott belenyugodni abba, hogy élettársa elhagyta, ezért féltékenységében számos alkalommal reggel és napközben is átment Konyárra, a nőt figyelte. A férfi az ügyészség szerint március 11-én reggel is gyilkossággal fenyegette. Aznap a nő Derecskére ment vásárolni még gyermek húgával. A vádlott délután a még kiskorú fiával az ottani vasútállomáson várta meg. Egy 17 centiméteres konyhakéssel lépett eléjük. V.N. ekkor már hiába ígérte meg, hogy visszaköltözik hozzá.

M. Endre Sándor felszólítására mindannyian az autóba ültek, s egy bozótos területre hajtottak. A biztonsági övvel és egy feldarabolt pléddel kötözte meg a sértett és húga kezeit, lábait. A vádhatóság szerint a vádlott a két kiskorú előtt erőszakolta meg volt párját, félelmükben mindketten elsírták magukat. V. N. húgát is megbecstelenítette: a vádirat szerint előbb orális aktusra, majd közösülésre kényszerítette.

V. N.-t összesen öt alkalommal szúrta meg – áll a vádiratban. M. ezután az erősen vérző nővel Debrecen felé indult. A Vekeri-tónál még több órán keresztül beszélgetett vele. A késlekedés azonban végzetesnek bizonyult. Mert bár a férfi este hét óra előtt Pocsajban, a rendőrőrs előtt feladta magát, mire odaért, a nő meghalt. Elvérzett. A férfi a nyomozás során tett vallomásában elismerte, hogy két-három alkalommal megszúrta őt. Azt viszont tagadta, hogy a kislányt megerőszakolta volna. Április 6-án folytatódik a tárgyalás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában