Helyi közélet

2016.02.02. 12:12

Mi volt a devizapiacon az elmúlt héten?

Debrecen - Az MNB arra szeretné a befektetőket ösztönözni, hogy forint alapú értékpapírt vásároljanak.

Debrecen - Az MNB arra szeretné a befektetőket ösztönözni, hogy forint alapú értékpapírt vásároljanak.

A forint az euróval szemben már a hét elején a gyengébb értékek felé haladt. Hétfőn a kereskedés 317 HUF/EUR árfolyamon történt, kedden azonban már a 319 HUF/EUR szinten, amely az elmúlt évet figyelembe véve igen gyenge érték.

Hétfőn a forintnak sikerült korrigálnia veszteségei nagy részét. Szerdán a hazai fizetőeszköz rövid időre elérte a 314,5 HUF/EUR árfolyamot. Csütörtökön lényegesebb változás nem történt, így az üzleti órákat 315,2 HUF/EUR árfolyammal zárta. Hasonló volt a forgatókönyv a dollárpáron is. A hét elején gyengült a forint, kedden 293,8 USD/HUF volt az árfolyam. Szerdán megfordult a helyzet, és a kereskedés elérte a 290 HUF/USD szintet, csütörtökön pedig a 290,7 HUF/USD árfolyamon zárt – értékelte az elmúlt hetet az AKCENTA CZ elemzője. Az MNB bejelentette, hogy 2016 áprilisától megszünteti a kéthetes jegybanki betétet, amely a bankok eszköztárában is szerepel. A jegybank a lépéstől azt várja, hogy 400-800 milliárd forint értékű állampapír vásárlást idéz elő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában