Helyi közélet

2016.02.16. 18:13

Lesz mivel boncolni

Debrecen - Értékes orvosi műszereket kapnak ajándékba az első éves debreceni orvostanhallgatók.

Debrecen - Értékes orvosi műszereket kapnak ajándékba az első éves debreceni orvostanhallgatók.

Egy-egy több mint tíz ezer forintot érő orvosi kéziműszer készletet ad ingyen a Debreceni Egyetem valamennyi első éves orvostanhallgatójának a debreceni székhelyű Medicor Kéziműszer Zrt. Az erről szóló megállapodás aláírásakor Mátyus László a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta: a 628 diák a speciális eszközöket anatómiai és patológiai tanulmányai során tudja majd használni.

A cégnek is jó

A dékán hozzátette: úgy is együttműködnek, hogy a náluk dolgozó orvosok a vállalat munkatársainak megfogalmazzák milyen eszközökre lenne szükségük, akik azokat igyekeznek legyártani. A cég így jobban tud alkalmazkodni a piaci igényekhez.

– Örömteli, hogy a Debreceni Egyetemen orvoskarán még valódi tetemekkel is „dolgoznak” a hallgatók, míg Nyugat-Európa és az Egyesült Államok számos egyetemén ez már régóta nem így van. Ott szimulációs eszközökön történik az anatómia oktatása – jelentette ki Mátyus László.

Kampózó eszköz

Nagy Péter a Medicor Kéziműszer Zrt. vezérigazgatója a rendezvényen arról beszélt, hogy Debrecenben, Egyeken és egy romániai telephelyen, kétszáz munkatársuk, nagyrészt kézi gyártással, több mint hét ezer féle műszert képes előállítani. Most olyan sebfeltáró eszköz kifejlesztésén is dolgoznak, amely ha beválik, műtét közben egyetlen kampózást végző orvos lesz.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában