Helyi közélet

2016.02.07. 12:53

Kiss Zsigmond az ez évi elismert polgár Püspökladányban

Püspökladány - Barátság, család, közös értékrend, hagyománytisztelet, fejlődés, az újra való fogékonyság - ezek voltak a kulcsszavai Dombi Imréné polgármester köszöntőjének a szombat este megtartott XIV. Polgári Bálban.

Püspökladány - Barátság, család, közös értékrend, hagyománytisztelet, fejlődés, az újra való fogékonyság - ezek voltak a kulcsszavai Dombi Imréné polgármester köszöntőjének a szombat este megtartott XIV. Polgári Bálban.

A fehér, szürke, fekete és narancssárga drapériákkal és díszletekkel ünnepi „kosztümbe” öltöztetett sportcsarnokban megtartott eseményre több százan fogadták el a meghívást. A bál egyébként a Sárrét legnagyobb társasági eseménye, amely ezúttal kitűnő példája volt a tájegység bemutatkozásának is. És ez nem csak az ételekre vonatkozott, hanem az est sztárvendégeire is, hiszen, mint azt Bodó Sándor, országgyűlési képviselő, az est fővédnöke köszöntőjében fogalmazott, becsüljük meg hagyományainkat, értékeinket, és azokat mintegy kötelességünk továbbadni. Ebben a tekintetben a rendezvény jó példával járt elől, mert az esemény sztárvendégei a helyi középiskola diákjai, valamint Tőke László és Tóth Andrea volt. A diákok modern zenére francia keringőt mutattak be hatalmas sikerrel, míg a művészpár, az Új Lovas Színház egyik darabjából választott táncjelenettel nyitották meg a bált. Az eseményt akár nemzetközinek is lehetett tekinteni, hiszen a polgármesterrel és országgyűlési képviselővel szemben az asztalnál távol-keletiek kis csoportja foglalt helyet.

A Polgári Bál hagyományai közé tartozik a Polgári-díj elismerés átadása is. Ezúttal az újtelepi városrész független képviselője, Püspökladány korábban lemondott alpolgármestere, Kiss Zsigmond kapta a díjat. Méltatásában elhangzott, hogy pénzügyi szakemberként önzetlenül segítette a település és a térség lakóinak otthonhoz jutását, aktívan támogatja a ladányi civileket és a sportélelet, továbbá számos bizottság és felügyelő bizottság tagja.

A díjazott egyébként az a Kiss Zsigmond, aki az RTL Klub tévécsatornán 2014. augusztusban közölt felvétele szerint egy korábbi városi eseményen szemmel láthatóan illuminált állapotban kapaszkodott egy sátoroszlopba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában