Helyi közélet

2016.02.26. 17:21

Együttműködés Macedóniával

Debrecen - Hallgatói és oktatói csereprogramokkal is kiegészül a már meglévő néprajzi megállapodás a debreceni és a skopjei egyetem között.

Debrecen - Hallgatói és oktatói csereprogramokkal is kiegészül a már meglévő néprajzi megállapodás a debreceni és a skopjei egyetem között.

A macedón Ss. Cyril & Methodius Egyetem néprajzi és antropológiai intézetének professzora tett látogatást pénteken a Debreceni Egyetemen, hogy tovább mélyítse a két intézmény közötti – főként doktori és tudományos területeket magában foglaló – együttműködést. Ljupco Risteski előadást tartott a Néprajzi Tanszék PhD-hallgatóinak az általa végzett néprajz és mitológiai kutatásairól, majd Bartha Elek rektorhelyettessel írt alá megállapodást.

- A Néprajzi Tanszék kutatásainak középpontjában hosszú ideje áll Közép-Európa és a Balkán, ezen belül Macedónia kiemelt terület. A tanszék alapítói és későbbi vezetői is foglalkoztak az ország folklórjával, és jelenleg is van doktorandusz hallgatónk, aki ezt a témát kutatja. Szeretnénk azonban az együttműködést további képzésekre is kibővíteni a humántudományok területén – mondta el Bartha Elek hozzátéve, hogy gazdasági tekintetben is közeledik egymáshoz hazánk és Macedónia, éppen a napokban járt Magyarországon a macedón elnök.

Risteski professzor örömét fejezte ki, hogy az újabb hosszú távú egyesség révén a jövőben hallgatói és oktatói mobilitásra és ösztöndíjpályázatokra is lehetőség nyílik az Erasmus+ program támogatásával.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában