Helyi közélet

2016.02.25. 13:14

A szerkesztő üzenete: Kócos, kockás inges

Debrecen - Kinyílt a bicska a zsebemben – reagált egy tanár olvasónk <a href="/a-kockas-ing-tobb-egy-jo-heccnel/3009684" target="_blank">A kockás ing több egy jó heccnél</a> című (február 20-án megjelent) cikkünkre. Szerinte az újságíró elferdítette Klinghammer István szavait, hogy úgy tűnjön, mintha a volt államtitkár „<em>szembeállította volna az okos és erkölcsös tanárokat a borotválatlan, kócos, kockás inges tanerővel; mintha a kockás inges, borotválatlan kócosok nem lehetnének okosak és erkölcsösek</em>”.

Debrecen - Kinyílt a bicska a zsebemben – reagált egy tanár olvasónk A kockás ing több egy jó heccnél című (február 20-án megjelent) cikkünkre. Szerinte az újságíró elferdítette Klinghammer István szavait, hogy úgy tűnjön, mintha a volt államtitkár „szembeállította volna az okos és erkölcsös tanárokat a borotválatlan, kócos, kockás inges tanerővel; mintha a kockás inges, borotválatlan kócosok nem lehetnének okosak és erkölcsösek”.

A következőkben szó szerint idézzük a Klinghammer-nyilatkozat idevágó részét: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek. Legalábbis én így gondolom. De ebben benne van a 75 éves öregúr dohogása.”

Nos, úgy véljük, ez a dohogás nehezen értelmezhető másként, mint úgy: a borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar kevéssé bírja az okos és az erkölcsös jelzőket.

Olvasónk emellett arra is utal, hogy szerzőnk a hiteles tájékoztatás helyett politikai hangulatkeltést folytat. Biztosíthatjuk, ilyen szándék sem őt, sem a szerkesztőséget nem vezette. Kollégánk végezte a munkáját: tudósított egy olyan eseményről, amelynek helyben közvetlenül százakra volt hatása, országszerte pedig tízezrek, vagy még több ember érdeklődését keltette fel.


Hajdú-Bihar – Kérdés, a tanárok és diákok egységének üzenete célt ér-e.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában