Helyi közélet

2016.02.14. 10:56

A kormány kész tárgyalni a tanárokkal, józan határokon belül

Debrecen - Erőteljesen politikai indíttatásúnak nevezte a fővárosi pedagógusdemonstrációt dr. Pósán László.

Debrecen - Erőteljesen politikai indíttatásúnak nevezte a fővárosi pedagógusdemonstrációt dr. Pósán László.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint résztvevők követeléseik egy részében egy korábbi állapot restaurálási igényét fogalmazzák meg. Némelyik felvetés pedig nem szakszervezeti hatáskörbe tartozik – mondta szombati tájékoztatóján. Felidézte a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) 2008-as balatonfüredi kongresszusán összefoglalt célkitűzéseit: a PSZ nem támogat olyan szakszervezeti kezdeményezéseket, tüntetéseket, sztrájkot, amely politikai indíttatásúak. Olyan oktatáspolitikára van szükség, ami garantálja a tanulással, tanítással, neveléssel kapcsolatos alkotmányos jogok érvényesítését, biztosítja az esélyegyenlőtlenségek megakadályozását. A politikus kifejtette: ezekkel egyetértve és ezen célokat szemelőtt tartva a kormány egységes fenntartást és finanszírozást vezetett be, amelyben az iskolák ellátottsága nem az önkormányzatok adott forrásaitól függ. Kiemelte: a rendszerváltás óta nem volt példa olyan béremelésre, amelyben most a pedagógusok részesültek.

– Okafogyott a tüntetés, mert hajlandó a kormány mindarról tárgyalni, ami az új rendszer bevezetése nyomán életidegen megoldásként bukott ki. A munkaidőre vonatkozó kérésekről azonban nem, mert az újabb 18 százalékos béremeléssel terhelné az adófizetőket – nyilatkozott.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában