Helyi közélet

2016.02.26. 08:26

5 perc hírnév

<em>A tévéműsorok már elkoptatták az öt percre mindenkit megillető hírnév jogát, mire a húsvéti Alaptörvény elkészült, talán csak ezért maradhatott ki e kodifikációs remekműből.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

A tévéműsorok már elkoptatták az öt percre mindenkit megillető hírnév jogát, mire a húsvéti Alaptörvény elkészült, talán csak ezért maradhatott ki e kodifikációs remekműből. Szabó Zsolt László jegyzete.

Bár Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes ezt a fordulatot az egyházi törvényre használta, de azt, ugye, elmeszelték Strasbourgban, az Alaptörvényt meg nem, szóval ahhoz képest az új alkotmány feltétlen kiérdemelheti ezt a becses jelzőt. Talán érdemes volna elgondolkodni a módosításon, s mégis belefoglalni, mert akkor lehetne magyarázni az Erdősi Lászlónék és Simonné Gercsényi Gabriellák trollkodását a népszavazás intézményével. Utóbbi fél percet, előbbi (vagy kopaszai) viszont már csak négy másodpercet vert a szocikra. Őket se sajnáljuk azért, mert amelyik pártot immár nem először előz be magánszemély (megtette ezt Wodicska Zoltán, de blokkolta a kezdeményezésüket már a volt monoki polgármester, de még Thürmer Gyula is), annak álságos úgy tennie, mintha nem tapasztalatból tudnák, hogy a hatalom nem nagyon válogat az eszközökben. Azokból a személyekből, akikre a percemberek bohócszerepét osztja a hatalom, lassan takaros kis iskolai tablót lehet összeállítani. Osztályfőnököt helyből is tudnék javasolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában