Helyi közélet

2016.01.20. 10:51

Tüzelőt vágtak fel egy néninek a hajdúnánási rendőrök

Hajdúnánás - A rendőrök segítettek egy tanyán élő idős hölgynek.

Hajdúnánás - A rendőrök segítettek egy tanyán élő idős hölgynek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság és a helyi polgárőrség munkatársai a téli időjárás miatt, szolgálatuk ellátása során, rendszeresen meglátogatják a város külterületén található tanyákon, egyedül élő időseket.

A rendőrök legutóbb 2016. január 19-én tájékoztatták az itt lakókat a rendőrség elérhetőségeiről, hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el őket, valamint ellenőrizték azt is, hogy rendelkeznek-e a hideg időben tüzelővel, élelemmel és a tanyák megközelíthetők-e a fagyban.

Az ellenőrzés során egy idős hölgy elmondta látogatóinak, hogy egészségi állapota miatt nehezen mozog, a fia szokott neki segíteni, viszont aznap nem tudott hozzá elmenni. Az idős hölgynek volt tüzelője, azonban nem volt felvágva. A járőr így felhasogatta a néni által kért mennyiségű fát és bevitte a fáskamrába.

A hajdúnánási rendőrök és a tanyákon élők közötti kapcsolatfelvételek alkalmával az ott lakó idős emberek minden esetben örömmel fogadták a rendőrök megjelenését és többen kijelentették, hogy a rendszeres látogatásaiknak köszönhetően nagyobb biztonságban érzik magukat, és remélik, hogy ez a tanyaellenőrzési program továbbra is működni fog.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, hogy az állampolgárok fokozottan figyeljenek a lakókörnyezetükben élőkre, hiszen előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják bizalommal mobiltelefonon a helyi körzeti megbízottakat, vagy a 107-es, illetve 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában