Helyi közélet

2016.01.11. 14:01

"Szexmob”

<em>Szilveszteri „szexmob” Debrecen főterén? Ha nem zárják be a menekülttábort, itt is tömeges tapizást tartottak volna a gazdasági bevándorlók? Bravúros átkötés ez a szilveszter éjszakáján Kölnben történtek és a néhány hete kiürített helyi menekülttábor között – csodálkozom, hogy a Fidesz, és a Jobbik sem élt az olcsó árukapcsolás lehetőségével</em>. Szabó Zsolt László írása.

Szilveszteri „szexmob” Debrecen főterén? Ha nem zárják be a menekülttábort, itt is tömeges tapizást tartottak volna a gazdasági bevándorlók? Bravúros átkötés ez a szilveszter éjszakáján Kölnben történtek és a néhány hete kiürített helyi menekülttábor között – csodálkozom, hogy a Fidesz, és a Jobbik sem élt az olcsó árukapcsolás lehetőségével. Szabó Zsolt László írása.

De mi történt Kölnben? A főpályaudvar előtt arab vagy észak-afrikai férfiakból álló csoportok molesztáltak és zsebeltek ki nőket, ami csak négy nappal került terítékre, s az is, hogy más városokban szintén tartottak hasonló flashmobot, párdon, „szexmobot”. Erre a helyi rendőrség, a hatalom és a sajtó is a támadások kereszttüzébe került, fűtve ezzel az egyre népesebb „Lügenpressét” (hazug sajtó) már régóta kiáltók táborát. Szándékosan akarták eltussolni az ügyet? Idehaza vajon mi történne hasonló esetben? Kommunikálnák-e a hivatalok, szervek? Minderről az újságírói-szerkesztői felelősség jut eszembe, és egy hétvégi eset, még ha más volumenű is. Közel egy időben azzal, hogy a szombati szoboszlói rablásról értesültünk, fotóriporterünk golyóálló mellényt magukra öltő rendőröket fényképezett le a debreceni buszvégállomásnál. Helyénvaló-e, ha ezt megírjuk, a kép pedig kikerül a hírportálunkra? Felelünk-e azért, ha az elkövető a buszon esetleg a rablásról keres híreket, és megtudja, hogy rendőrök várják, ezért mondjuk Ebesnél leszáll, s így meghiúsítjuk az elfogását? Szerintem igen, felelünk. A kölni rendőrségen a felelősség kérdését mérhették fel rosszul. De ez intés kell legyen a hazai szerveknek, hivataloknak, hatalomnak egyaránt. S a magyar (helyi) sajtónak sem szabad szereptévesztésben lennie: ő a negyedik hatalmi ág. Azzal nem összefeküdni, hanem ellenőrizni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában