Helyi közélet

2016.01.26. 14:13

Nemet mondhatnak az éjszakai italozásra

Balmazújváros - Amennyiben a testület is támogatja, este 22 óra után nem lesznek nyitva egyes vendéglátó helyek.

Balmazújváros - Amennyiben a testület is támogatja, este 22 óra után nem lesznek nyitva egyes vendéglátó helyek.

Nem az a baj, hogy jól érzik magukat; a baj ott kezdődik, amikor éjjel a szórakozóhely előtt is alkoholt fogyasztanak, hangoskodnak, a kiürült palackokat eldobják – így foglalhatnánk össze a nem új keletű problémakört, amely miatt megsokasodtak a bejelentések a helyi rendőrkapitányságon is. A hatástanuémányok összegzéseként elkészült a képviselő-testületi előterjesztés, amelyben feltárul az újvárosi éjszaka feledni kívánt sajátossága.

Folyamatosan, az utóbbi időben egyre markánsabban jelentkezik a probléma, amely miatt a lakók pihenéshez való joga, nyugalma érdekében a polgárok, a képviselők és a rendőrség is kérte, hogy a képviselő-testület vizsgálja felül a vendéglátó egységek éjszakai nyitva tartását. Lehetőség szerint a település egészén rendelettel szabályozza azt. Minderről tavaly decemberben közmeghallgatást is tartottak, mert rendre visszatérő kérdés, hogy a vendéglátó egységből távozó egyének magatartásukkal lehetetlenné teszik az éjszakai nyugodt pihenést, szennyezik a köz- és a magánterületeket.

Mint az az előterjesztésből kiderül, az üzletek éjszakai nyitva tartásának korlátozását a balmazújvárosi kapitányság vezetője is támogatja. Leszögezi, hogy a közterületi alkoholfogyasztás korlátozásának hiánya, a vendéglátóhelyeken a dohányzás tiltása is az utcára csalja a dorbézolókat. Ráadásul az is jellemző, hogy az emberek nem a szórakozóhelyen vásárolnak szezses italt, hanem visznek magukkal: kimennek az autóhoz, ott megisszák. A rendeletterv természetesen figyel majd arra, hogy városi és egyéb rendezvényeken, szálláshelyek környezetében, illetve pénteken és szombaton senki ne maradjon szórakozási lehetőség nélkül.

HBN


Balmazújváros - Panaszból nem volt hiány, hosszú távon megoldást nyújtó javaslat viszont nem hangzott el az önkormányzat szerdai közmeg­hallgatásán, amelyet a városban éjjel is nyitva tartó szórakozóhelyek, kocsmák miatt hívtak össze. A becsléseink szerint legalább 60-70 érdeklődő részvételével megtartott fórumon dr. Veres Margit polgármester közölte: az Ifjúsági és Közösségi Házba szervezett koncerteket máshol tartják meg; a művelődési ház elé pedig mozgásérzékelő ref­lektort szerelnek fel, hogy a térfigyelő kamera sötétben is láthassa a rendbontókat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában