Helyi közélet

2016.01.05. 12:52

Millió alkoholista

<em>Az újév egyik rommá kedvelt gondolata Zacher Gábortól származik, aki felvilágosított a köztévében, hogy hazánk lakosságának tizede alkoholista. Sőt, évente jó 30 ezren meg is halnak e rabság kötelékében</em>. Barak Beáta írása.

Az újév egyik rommá kedvelt gondolata Zacher Gábortól származik, aki felvilágosított a köztévében, hogy hazánk lakosságának tizede alkoholista. Sőt, évente jó 30 ezren meg is halnak e rabság kötelékében. Barak Beáta írása.

Lehet mosolyogni rajta és mentegetőzni, hogy jaj, én csak kettő sört iszok per nap, meg hogy léteznek hobbialkoholisták, akik a társaság kedvéért, és olyan aranyosak a hétvégi bulikon... De ez akkor is félelmetes. És ön, kedves olvasó, biztosan tudja, hogy így van, mert ott van ön előtt annak a családtagnak a képe, aki olykor – ám rendszeresen – jól elázik. Mint hallottuk, az alkoholizmus általában mély szociális problémák okán gyökerezik. Aki esetleg látott már e függőségről szóló dokumentumfilmet, vagy van a környezetében valaki, aki szesszel felejt, oldja a feszültséget, s e mámort keresi, az talán egyetért ezzel a megállapítással is. Rossz gyerekkor, rossz minta, rossz munka (vagy semmilyen) és rossz élet? A kérdés: megváltoztathatom ezt az embert? Zacher szerint a kérdés, hogy van-e az életükben egy ember, aki lehet fék, akinek elhiszik, hogy nem csesztetni akar, hanem meggyógyítani. Ha nincs, akkor megvárjuk a kormány jóléti intézkedéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában