Helyi közélet

2016.01.08. 07:28

Megvannak Debrecen borai, de titkolják őket

Debrecen - Kizárólag száraz és félszáraz borokat minősítettek a szakemberek.

Debrecen - Kizárólag száraz és félszáraz borokat minősítettek a szakemberek.

Szakértő zsűri 56 bort, 19 vöröset és 37 fehéret kóstolt csütörtökön azért, hogy kiválasszák Debrecen 2016-os borait, melyek a kiírás szerint csak szárazak, vagy félszárazak lehetnek. Úgy ízleltek, hogy nem tudták mely pincészetek termékeivel van dolguk – jelentette be az esemény után a HBZ Kft-nél, a Galamb utcán Schneider Miklós a Magyar Sommelier Szövetség főtitkára. Hozzátette: versenyen kívül 4 édes desszert bort is bírálnak, melyek közül szintén ajánlani fognak egyet.

Dr. Papp László polgármester elmondta: a győztes nedűket a jövő hét szombaton, a város bálján mutatják be. Azt azért elárulta, hogy olyan kitűnő minőségű borok nyertek, amelyek nem a legdrágább árkategóriába tartoznak. Hozzátette: a győztes borokhoz kiskereskedelmi egységeken kívül Debrecen kilenc olyan éttermében lehet majd hozzájutni amelyekkel a debreceni páros kolbász kapcsán szerződést kötött az önkormányzat. (Nagyáruházakban nem lesznek kaphatóak.) Összesen kétezer olyan címke készül amelyre azt nyomtatják rá, hogy Debrecen 2016-os bora. Ezekből a palackokból diplomáciai tárgyalások alkalmával ajándékba is adnak majd a város vezetői – derült ki a sajtótájékoztatón.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában