Helyi közélet

2016.01.13. 09:29

Még három nap van az építményadó rendezésére

Debrecen - Az erre a célra rendszeresített nyomtatványon kell a tavalyi változásokat bejelenteni.

Debrecen - Az erre a célra rendszeresített nyomtatványon kell a tavalyi változásokat bejelenteni.

Debrecenben építményadó fizetési kötelezettség terheli a lakás és nem lakás céljára szolgáló épületeket, a magánszemélyek tulajdonában álló lakások kivételével. Az adókötelezettség keletkezésével, változásával kapcsolatos bejelentéseket 15 napon belül kell megtenni. Tehát a 2015–ben bekövetkezett változásokat 2016. január 15-ig lehet szankció nélkül bejelenteni.

Mire, mennyit?

Az építményadó mértéke 750 Ft/m2 a gépjárműtároló kivételével, amely után 500 Ft/m2 adót kell fizetni. Az adókötelezettséget két részletben kell teljesíteni, amelyből az első részletet 2016. március 16-ig kell megfizetni. Január 15. a határideje a magánfőzők által előállított párlat (pálinkafőzés) utáni bevallás benyújtási és befizetési kötelezettségének is, melyet 2015-re vonatkozóan még az önkormányzati adóhatósághoz kell teljesíteni. Az adó mértéke ezer forint minden, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztilláló berendezés után. A szükséges nyomtatványokat, tájékoztatókat megtalálják ezen a honlapon, illetve beszerezhetik az Új Városháza (Debrecen, Kálvin tér 11.) ügyfélszolgálatán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában