Helyi közélet

2016.01.25. 08:22

Lezárták a Széna téri ABC aszfaltozott bejáróját

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint szabálytalanul jártak be a parkolóba.

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint szabálytalanul jártak be a parkolóba.

Rosszul fogadta a Lencz-telepi, Széna téri ABC-be rendszeresen autóval járó vásárlók egy része, hogy az önkormányzat néhány hete lezáratta a bolt leaszfaltozott parkolójába vezető két bejáró közül a Széna tér és a Cseresznye utca sarkán lévőt. Értetlenség azért kísérte a körülbelül egy méter magas, zöld vasoszlopok felállítását, mert annak, az egyébként évtizedek óta használt bejárónak van aszfalt burkolata. A megmaradt másik, a Cseresznye utca felőli bejárót csak zúzott kővel szórták le vékonyan. Így nagyobb esők, vagy hóolvadás idején pár négyzetméteres sáros területen kell áthajtani. Az üzlet vezetője szerint a parkoló a bolt területe.

Nem volt rá engedély

A polgármesteri hivatal illetékese erre úgy reagált, hogy 2015 végén, a Széna téri autóbusz-megállóhely megközelítése, valamint az arra közlekedők úttesten történő biztonságos átkelése érdekében új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki a Cseresznye utca és a Boróka utca kereszteződésben. (Ez a beruházás tisztán önkormányzati forrásból, 1,9 millió forintból valósult meg.)

A zebra létesítéséhez a megyei kormányhivatal engedélyére volt szükség. A gyalogosok védelme érdekében ők írták azt elő, hogy az üzlet engedély nélkül kialakított útcsatlakozását a parkolást gátló oszlopsor kihelyezésével szüntessék meg.

Komolay Szabolcs alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője portálunknak azt mondta, hogy a polgármesteri hivatal az idén leaszfaltoztatja a bolt megmaradt bejáróját.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában