Helyi közélet

2016.01.19. 17:08

Lakásokkal is segítene az önkormányzat

Debrecen - 89-ről 100-ra emelnék az úgynevezett városi érdekből bérbe adható önkormányzati lakások számát a csütörtöki közgyűlésen.

Debrecen - 89-ről 100-ra emelnék az úgynevezett városi érdekből bérbe adható önkormányzati lakások számát a csütörtöki közgyűlésen.

Ezek zöme szolgálati lakás, de néhány olyan is akad, amelyekben a város szerint kiemelkedő és nemzetközileg elismert tudományos, művészeti, vagy sporttevékenységet nyújtók élhetnek. A legtöbb ilyen lakást, 44-et a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságnak biztosítanak. 13 ebbe a körbe tartozó lakás jut a Honvédelmi Minisztériumnak, 8-8 a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak (a tűzoltóságnak) és a Csokonai Színháznak. De többek között a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is kap hármat, a KLIK, illetve a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés Végrehajtási Intézet pedig kettőt-kettőt. Városi érdekből bérlőként azon személy jelölhető ki, – meghatározott időre, de legfeljebb 5 év időtartamra – aki a bérleti szerződés megkötésekor nem rendelkezik sem debreceni lakható ingatlan tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával, sem határozott, vagy határozatlan idejű önkormányzati tulajdonú lakásbérleti jogviszonnyal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában