Helyi közélet

2016.01.25. 10:00

Kutyák marcangolták a Debrecenben sétáló férfit, és nem adták fel egykönnyen

Debrecen - Súlyos sérüléseket szenvedett az a fiatalember, akit harci ebek vettek üldözőbe.

Debrecen - Súlyos sérüléseket szenvedett az a fiatalember, akit harci ebek vettek üldözőbe.

Azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a debreceni rendőrök azt az 54 éves férfit, akinek kutyái a megalapozott gyanú szerint megtámadtak és többször megharaptak egy férfit szombat dél körül a Hosszúpályi út közelében. A 39 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, kezeit, lábait marták össze az ebek.

Üldözés

A rendőrök megállapították, hogy a sértett debreceni otthonából egyedül sétálni indult a Hosszúpályi út mentén, a Kondoros patak irányába. Ekkor egy tanya felől odaszaladt három kutya, amelyek rátámadtak és többször megharapták.

A férfi menekülése közben a Kondoros csatornán is átgázolt, de az ebek oda is követték, majd egy fadarabbal próbált védekezni. A kutyák a férfit ennek ellenére folyamatosan üldözték és egészen a Hosszúpályi útig támadták. A sértett amikor odaért megállt az út közepén, hogy az arra járó autósoktól segítséget kérjen, de két kutya még ekkor is ment utána.

Egy arra járó gépkocsivezető észrevette az erősen vérző férfit, akit autójával a debreceni mentőállomásra vitt. A mentők a nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett áldozatot ellátták és a Kenézy Kórház sokktalanítójába szállították. Állapotáról a kórház szóvivője azt mondta, hogy sérülései szinte az egész testére kiterjednek. Sebeit kitisztították, több műtétet hajtottak, illetve hajtanak majd rajta végre. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.

Nyomoznak

A kutyák gazdája, T. Tibor ellen – szabadlábon hagyása mellett – gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytatnak a nyomozást. Információink szerint a fiatalembert harci kutyák támadták meg, melyeket azóta a bánki gyepmesteri telepre szállítottak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában