Helyi közélet

2016.01.08. 14:31

Közös figyelem a tanyavilágban

Hajdúnánás - A rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen fokozott figyelmet fordítanak a hajdúnánási tanyavilágban élőkre, ezért 2016. január 7-én közös ellenőrzést tartottak.

Hajdúnánás - A rendőrök a helyi polgárőrökkel közösen fokozott figyelmet fordítanak a hajdúnánási tanyavilágban élőkre, ezért 2016. január 7-én közös ellenőrzést tartottak.

A tanyákon, külterületeken élők biztonsága érdekében rendszeresen, visszatérő jelleggel végrehajtott ellenőrzések célja az, hogy a rendőrök a rendkívüli hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl, még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik Hajdúnánás külterületén és a tanyavilágban élnek. Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek lehetnek kitéve. A rendőrök a hideg időjárás miatt a tanyavilágban élőknél azután érdeklődnek, hogy szükségük van-e bármire, megfelelő mennyiségű tüzelővel rendelkeznek-e, és ismerik-e a segélyhívószámokat. Az egyenruhások kapcsolatban állnak a helyi önkormányzatokkal, szociális ellátást biztosító intézményekkel, így amennyiben segítségre szoruló emberrel találkoznak, megteszik a szükséges jelzéseket.

Az ellenőrzés keretében a hajdúnánási járőrök láthatósági eszközöket – fényvisszaverő mellényt, világító berendezést és prizmát – is átadtak egy a tanyavilágban élő idős néninek, mivel ezekkel a felszerelésekkel nem rendelkezett.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben hideg, fűtetlen lakásban élő, idős, beteg, vagy egyéb okból segítségre szoruló személyről tudomást szereznek, hívják a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában