Helyi közélet

2016.01.27. 13:38

Kellene a helyi adó-bevétel a városnak

Hajdúnánás - A földtulajdonosok települési adót, a földhasználók mezőőri hozzájárulást fizetnének márciustól.

Hajdúnánás - A földtulajdonosok települési adót, a földhasználók mezőőri hozzájárulást fizetnének márciustól.

Persze, csak ha elfogadja az előterjesztést a hajdúnánási képviselő-testület a csütörtöki ülésén. Mindkét fizetési kötelezettség összege 2 ezer forint.

Érdeklődésünkre Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere elmondta, az előterjesztésben a kedvezményezetti kört úgy alakították ki, hogy vagy települési adót, vagy mezőőri hozzájárulást fizessen az adóalany. A befolyó összeget az elmúlt 30 évben lepusztult külterületi infrastruktúra fejlesztésére fordítanák. Mint arról korábban már írtunk, a Kúria döntése szerint az önkormányzat a jövőben nem vetheti ki a földadót, amelyből a múlt évben több tízmillió forint adóbevétele származott a városnak. Az adó ellen egyébként nem háborogtak a gazdák, mert mint a mostani megkeresésünkkor fogalmazott a polgármester, megértették, hogy valamiből rendbe kell tenni a külterületi utakat, ugyanis nincsenek jelentkezők, akik erre sok tíz- vagy százmilliót fordítanának. – Tudomásul vesszük a kúria döntését, tervezetünk tisztán és világosan kimondja, hogy egyszerre két fizetési kötelezettség senkit sem fog terhelni – hangsúlyozta Szólláth Tibor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában