Helyi közélet

2016.01.28. 13:42

Gyere Haza, menjünk el

<em>Nehéz-e jegyzetet írni. Gyorsan gépelem a szót, hogy ne sokáig keserítse az olvasót, s én is túl legyek rajta: korrupció.</em> Horváth Borbála jegyzete.

Nehéz-e jegyzetet írni. Gyorsan gépelem a szót, hogy ne sokáig keserítse az olvasót, s én is túl legyek rajta: korrupció. Horváth Borbála jegyzete.

Ezzel vádolják országunkat, valami Transparency International híreszteli. (Vajon komolyan vehető? Végül is nem egy M1.) Az a hír járja, hogy hazánk az 51. helyen végzett. Külön ki is emelik rossz példaként Európából. Aggasztónak nevezik, hogy míg egyszer remény mutatkozott a korrupcióellenes fellépésre, addig most annak növekedését tapasztalják, ezzel szemben pedig a civil társadalom és a demokrácia visszaszorítását – így a 444.hu. No, kérem, ilyet levonni, miközben a Gyere haza, fiatal program példaképp szárnyal. Túlteljesít. Igaz eleve nem helyezték túl magasra a céllécet. Százmillió forintból három év alatt ötven adófizetőt kívántak visszacsábítani „e lángoktól ölelt kis ország” határain belül élni próbálók pénzéből. A projekt felénél tartunk, s ötvenhét hazatérőnél. Tessék! (Miközben tavaly már debrecennyi magyar ébredt a Big Ben gongjára Londonban.) Hogy ez utóbbi információ tudtában miért hallom sikertörténetként a közrádióban az előbbit? Úgy vagyok vele pont, mint Radnóti: Nem tudhatom…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában