Helyi közélet

2016.01.05. 10:54

És, mire ment vele?

<em>A külföldi a pesti korzón odalép a rendőrjárőrhöz, és angolul azt kérdi tőlük, hogy a Váci utcát merre találja. Értetlenségüket látva próbálkozik még németül, majd franciául, de semmi; így hát odébb áll. - Milyen jó neki, hogy ennyi nyelven beszél - mondja az egyik rendőr, mire a másik: na és, mire ment vele?!</em> Petneházi Attila írása.

A külföldi a pesti korzón odalép a rendőrjárőrhöz, és angolul azt kérdi tőlük, hogy a Váci utcát merre találja. Értetlenségüket látva próbálkozik még németül, majd franciául, de semmi; így hát odébb áll. - Milyen jó neki, hogy ennyi nyelven beszél - mondja az egyik rendőr, mire a másik: na és, mire ment vele?! Petneházi Attila írása.

Kicsit így vagyok én azzal (az egyébként örvendetes) hírrel, miszerint hazánk a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésére álló uniós forrásokat 100 százalékban lehívta. Mert ugyan valóban lehívtuk azt utolsó centig azt a hozzávetőleg 9 ezer milliárd forintnyi eurót, csakhogy ennek az irdatlan pénznek csupán 16 százaléka fordítódott gazdaságfejlesztésre. A közösségi források nagyrészt olyan létesítményekben öltöttek testet (a főterektől a szökőkutakon át a fürdő- és uszodafejlesztésekig, vagy éppen a labdarúgó-stadionokig) melyeknek hosszabb távon hatalmas működtetési költségük van, ezért inkább viszik, mintsem hozzák a pénzt. Az elmúlt hét évben megint fordítva ültünk azon a bizonyos lovon; előbb fordítottunk gondot a felépítményre, mint, hogy leraktuk volna egy szebb, ígéretesebb és fenntartható jövő alapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában