Helyi közélet

2016.01.24. 17:48

Drága játék lett a pénzünket beváltani

Debrecen - A húszezrest már alig akarják elfogadni a boltosok, de ha túl sok az aprónk, még drágább nagy címletre cserélni.

Debrecen - A húszezrest már alig akarják elfogadni a boltosok, de ha túl sok az aprónk, még drágább nagy címletre cserélni.

Ha idéntől egy húszezrest szeretnénk hivatalosan felváltani, az 514 forintba kerül - feltéve, hogy papírpénzben kérjük az értékét. Ha ugyanis aprópénzt szeretnénk cserébe, akkor 1482 forintot kell érte fizetnünk, azaz 20 ezerből csak 18 ezer 518 forintot kapunk majd vissza - ez olvasható ki a Magyar Posta pénzforgalmi díjszabásokról szóló táblázatából. Nem véletlenül idegenkednek a boltosok a nagy címletek elfogadásától, hiszen nekik is sokba kerül a váltás. Szerződés nélkül a bankjegyeket papírpénzre a névérték 2,57 százalékáért, papírpénzt érmére vagy aprót bankjegyre a névérték 7,41 százalékáért váltanak a postán. Ráadásul, ha sok aprónk van, azt külön be kell rollnizni, és hozzá érmedobozt venni 102 forintért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában