Helyi közélet

2016.01.27. 08:12

Beszámolt a rendőrség a Nyíl utcai gyilkosság részleteiről

Debrecen - Tragédiába torkollott az évek óta tartó családi békétlenség január 22-én délután Debrecenben. Bár a bíróság határozata alapján meg sem közelíthette volna, P. Lajos (59) végzett 54 éves feleségével. Magát hiába próbálta megölni - írja a Zsaru Magazin.

Debrecen - Tragédiába torkollott az évek óta tartó családi békétlenség január 22-én délután Debrecenben. Bár a bíróság határozata alapján meg sem közelíthette volna, P. Lajos (59) végzett 54 éves feleségével. Magát hiába próbálta megölni - írja a Zsaru Magazin.

A házaspár lánya édesanyját ment meglátogatni a Nyíl utcai házhoz. Hiába van kulcsa, nem tudott bemenni, mert belülről a kapu zárjában volt egy másik kulcs. Miután a család barátja is így járt, hívták a rendőrséget.

- A járőrök a tűzoltók segítségét kérték, akiknek a létráján sikerült átjutniuk a kerítésen. Az udvaron észlelték, hogy a házban tűz keletkezett. Oltása közben az egyik szobában holtan találták a háziasszonyt, egy másik helyiségben a férjét súlyos égési sérülésekkel. A férfit a debreceni kórházba szállították a mentők - kezdi az ügy ismertetését Bakator Krisztián őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.

A helyszíni szemlén rögzített nyomok és tanúvallomások alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a férfi oltotta ki felesége életét. Orvosi ellátása után a kórházban hallgatták ki a zsaruk, beismerő vallomást tett. Elmondta, elektronikai eszközöket kért számon a feleségén, amik szerinte azóta tűntek el, amíg ő a bíróság által elrendelt távolságtartás miatt nem mehetett haza. Ezen vitatkoztak, mire a kazánházból bevitt egy kis baltát, és a fokával nagy erővel az ágyon fekvő felesége fejére ütött. Amikor látta, hogy az asszony már nem él, a házassági okiratokat meggyújtva tüzet lobbantott a szobában, majd a melléképületben megpróbálta magát felakasztani, ám a vékony drót kétszer is elszakadt. Ezután visszament az akkor már füsttel teli szobába, hogy a drótot a konnektorba dugva agyonüttesse magát az árammal.

A főkapitányság emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Lajos ellen. A bíróság január 25-én elrendelte előzetes letartóztatását. A tragédia előzményeiről a tanúvallomásokból kiderült, hogy évek óta dúlt a viszály a házastársak között. A férfi többször bántalmazta a feleségét és a gyerekeket is. Emiatt több eljárás is indult ellene. A gyerekek egy évig nevelőszülőknél is voltak, amikor visszatértek a családba, minden ugyanúgy folytatódott, mint előtte. Az asszony beadta a válópert, és kérésére megelőző távoltartást rendeltek el a férje ellen. Ez P. Lajos végzetes támadásakor is érvényben volt.

- Zsaru Magazin -


Debrecen - A rendőrök egy 54 éves nő holttestét találták meg egy debreceni családi házban.


Debrecen - Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, 2016. január 22-én 17 óra 30 perc körüli időben Debrecenben, egy Nyíl utcai házban találtak rá a rendőrök egy ott lakó 54 éves nő holttestére. A sértett halálát az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint idegenkezűség okozta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában