Helyi közélet

2016.01.26. 13:01

Az önkormányzat sem kér a menekültekből

Debrecen - Az önkormányzatok maguk döntenek a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

Debrecen - Az önkormányzatok maguk döntenek a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

„Tiltakozunk az ellen, hogy a nyugat-európai országok 45 ezer bevándorlót akarnak visszaküldeni Magyarországra… Az önkormányzat nem ért egyet azon nyilatkozatokkal, amelyek a brüsszeli források megvonásával fenyegetik a kvótát elutasító országokat…”

Többek között ez is szerepel abban az állásfoglalásban, melyet az országban elsőként a debreceni képviselő-testület fogadott el a napokban. Ezen a héten további önkormányzatok, így a hajdúnánási és a balmazújvárosi is megvitatja a kérdést, és valószínűleg hasonló állásfoglalást fogad majd el.

Miért van erre szükség, ha már csaknem 2 millióan aláírásukkal is kifejezték kvótaellenességüket? – kérdeztük Pósán László országgyűlési képviselőt. A debreceni fideszes hon­atya úgy véli, azzal, hogy az Unió vezető államában, Németországban is felerősödtek a migránsok szétosztását szorgalmazó hangok, minden eddiginél nagyobb a veszélye a kvótarendszer alkalmazásának. A magyar kormány már kijelentette, hogy egyetlen migránst sem hajlandó fogadni, s amely önkormányzatok ezzel egyetértenek, azok ezt állásfoglalásukban adják a világ tudtára, oda nem érdemes visszatoloncolt bevándorlókat küldeni. Amíg az EU konföderációs alapon működik, nem kell attól tartaniuk, hogy ennek ellenére migránsokat kell befogadniuk, hiszen a kormány sem engedné. Az pedig elfogadhatatlan, hogy a források megvonását helyezzék kilátásba Brüsszelben – tette hozzá Pósán László.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában