Helyi közélet

2016.01.11. 09:43

A törődés a megoldás

<em>Napjainkban, amikor percről percre modern kommunikációs eszközökön váltjuk az üzeneteket, egymástól egyre távolabb építünk kapcsolatokat. Ez csupán látványcsevegés, kirakat, mert nem látom az arcát, a kifejezését annak, akivel társalgok.</em> Barak Beáta írása.

Napjainkban, amikor percről percre modern kommunikációs eszközökön váltjuk az üzeneteket, egymástól egyre távolabb építünk kapcsolatokat. Ez csupán látványcsevegés, kirakat, mert nem látom az arcát, a kifejezését annak, akivel társalgok. Barak Beáta írása.

– Figyeltem a villamoson. Senki, semmivel nem törődik, csak nézi a telefonját, meglepődnek, amikor megszólítja őket valaki – fogalmazott Kálmánchey Albert pszichiáter-addiktológus. A szakember kiemelte, ráadásul az internet egyet jelenthet a fenyegetettséggel is, különösen a szülők számára, akiknek gyermekei ugyan mindent megosztanak a neten, velük pedig csak keveset... A mobilkészülék könnyen elhiteti a fiatalról, hogy övé a világ, s neki felsőbb tudata van, de ez borzasztóan hamis dolog – tette hozzá. – Hol van ebben a személyesség, s az abban megnyilvánuló öröm? – kérdezte. Visszakérdezhetnék, de valóban ott tartunk, hogy a telefonos segélyszolgálat nélkülözhetetlen, mert a végső elkeseredés szerencsére elvezet egy olyan telefonhoz, amely mögött nem kérdezik, ki vagy, csak elfogadnak olyannak, amilyennek, és nem hagyják, hogy feladd. Tudták, hogy a közösségi oldalakat elborító okos tanácsok, bölcs posztok és „ne add fel-gondolatok” is valójában segélykiáltások? Látszólag tanácsot adnak bennük, de a szerző alig várja, hogy valaki őt is megszólítsa és törődjön vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában