Helyi közélet

2016.01.28. 13:17

A szemét, a birkabőr és a döglött kecske nyomában

Konyár - Nem jellemző a szemetelés Konyár határában – mondja a polgármester.

Konyár - Nem jellemző a szemetelés Konyár határában – mondja a polgármester.

Agyonvert kecskéről, birkabőrökről és szemétkupacról küldött levelet és fényképeket szerkesztőségünkbe egyik olvasónk. Mint írja, Konyárhoz egy kilométerre, két bekötő úton birkabőrök és szemetek vannak, ezt többször is jelentették a konyári polgármesteri hivatalnak, a polgármesternek és a jegyzőnek, ám mindazt nem szállították még el. A levél megemlít egy agyonvert, majd a földre dobott döglött kecskét is, amelyet a levélíró úgy tud, hogy azt az önkormányzat beszállította a polgármesteri hivatal udvarára.

Elvitették, megtalálták

– A kecskéről hétfőn érkezett bejelentés. A mezőőrrel együtt intézkedett a jegyző, az elpusztult állatot elszállíttattuk – közölte megkeresésünkre Vig Szilárd, Konyár polgármestere, akinek tudomása van a birkabőrökről és a kiszórt szemétről is. Azok azonban már nem Konyár közigazgatási területén vannak, ezért annak eltüntetése ügyében nem ő az illetékes. Mindenesetre a bőröket és a szemetet jelezték a rendőrségnek, és tudomása szerint a mezőőr és a járőr már intézkedett is az ügyben.

– A Konyár-Sóstófürdő és Hosszúpályi közötti határszakaszon lévő szemétről szerdán kaptunk bejelentést. A helyet felkutatta és a szemetet megtalálta a konyári körzeti megbízott és a mezőőr. Az nem lehetett azonosítani, hogy ki rakta le, egyébként illegálisan, a hulladékot – tájékoztatta a Naplót dr. Dobó Dénes rendőr főhadnagy, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

A Napló úgy értesült, a területileg illetékes járási hivatal eljárást folytat az ügyben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában