Helyi közélet

2015.12.18. 08:14

Vastag Csabával ajándékozott a Hajdú-bihari Napló

Debrecen – Különleges ajándékkal leptük meg csütörtökön a klinika onkológiai-hematológiai részlegét: Vastag Csaba osztotta szét a Hajdú-bihari Napló karácsonyi csomagját (édességet, pólót, Sün Barnabást) az eleinte félszeg, de aztán bátorságra kapó gyermekcsapatnak.

Debrecen – Különleges ajándékkal leptük meg csütörtökön a klinika onkológiai-hematológiai részlegét: Vastag Csaba osztotta szét a Hajdú-bihari Napló karácsonyi csomagját (édességet, pólót, Sün Barnabást) az eleinte félszeg, de aztán bátorságra kapó gyermekcsapatnak.

A Grease sztárja maga is meglepetést okozott azzal, hogy Görgényi Fruzsival, a népszerű musical másik főszereplőjével érkezett, így rögtön két kiváló énekessel találkozhattak az osztály dolgozói és az ott lábadozók. Vastag Csaba nemcsak a gyerekekkel igyekezett hangot találni, hanem a gyógyító csapattal is: mindenkinek tiszteletjegyet biztosított a karácsony utáni debreceni előadásra.

A gyermek védtelen

Három-négy éves lehettem, és megmaradt az élmény, méghozzá igen kettős – felelte, amikor arról kérdeztük, gyerekként töltött-e kórházban hosszabb időt. – Reggelente sorba kellett állnom injekcióért, ami emlékszem, megviselő volt. Nagyon sokat számít, hogy miként bánnak az emberrel ilyenkor, hiszen a szülei nem lehetnek vele. A környezet akkor, egy kisgyerek számára szigorúnak tűnt, de persze belátható, hogy egy ilyen intézményben rendnek, rendszernek lennie kell. Ám voltak más, aranyos gyerekek is, akikkel eltöltöttük az időt – folytatta Vastag Csaba. A Naplóéhoz hasonló felkérések elfogadásában kulcsszerepet játszik az énekes ideje: sűrű életet él, személyesen általában akkor tud megjelenni, amikor az „összefésülhető” a programjaival. – Amit tudok, igyekszem megtenni. Alapítvány révén is segítek, ennek elsősorban a legkülönfélébb okból bajba került gyerekek a kedvezményezettjei. A gyerekek nem tudnak kiállni magukért, nincsenek abban a helyzetben, hogy segíthessenek magukon, ezért próbálunk sokaknak támogatást nyújtani. Arra, hogy sztárként miként bírja a megfelelési kényszert, így válaszolt: – Nem kell mindig mosolyogni, mert nem kötelező és gyanús is. A gyerekek viszont megérdemlik, hogy az ember összeszedje magát, ha fáradt, ha rosszkedvű.

Miként már írtuk, a Napló TOP 100 Klub tagjai és civilek több mint kétmillió forintnyi felajánlást tettek a részlegen fekvő gyerekek mese- és művészetterápiával történő gyógyítása érdekében. November óta folytatott akciónkat a Mosoly Alapítvánnyal karöltve végeztük.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában