Helyi közélet

2015.12.19. 19:25

Több száz ajándék talált gazdára

Debrecen - A ház igazgatója, Halász D. János köszöntőjében elmondta, a szeretet már hetek óta ott lakik, hiszen mostanában több olyan eseménynek adtak otthont, mint szombaton délután a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének karácsonyi ünnepsége.

Debrecen - A ház igazgatója, Halász D. János köszöntőjében elmondta, a szeretet már hetek óta ott lakik, hiszen mostanában több olyan eseménynek adtak otthont, mint szombaton délután a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének karácsonyi ünnepsége. Az egyesület vezetője, Buzás Lajos a tőle megszokott gondos szervezőmunkával gyűjtette össze azokat az ajándékokat, melyeket az adományozásban résztvevők rövid kísérő szöveggel később átadtak a karácsonyi ünnepségen megjelent rászoruló családoknak.

Sportolók is ajándékoztak

A Kör Dáma Egyesület elnöke, Porkoláb Gyöngyi arra hívta fel a megjelentek figyelmét, hogy a gyűjtésben résztvevő sportolók, sportegyesületek rendkívül sikeresek sportágukban, s nem csak a felnőttek, hanem az utánpótlásuk is. Ezért biztatta a gyerekeket, hogy jelentkezzenek ők is sportolni, akár a jégkorongosoknál is, akik személyesen osztották ki azokat a plüss figurákat, melyeket a drukkerek egy mérkőzésen bedobáltak a jégre.

A Debreceni Hoki Klub elnöke, Mocsári Attila elmondta, a 90-es évek közepén egy észak-amerikai hokicsapat szurkolói által elindított akcióhoz hasonló eseményen összegyűjtött ajándékok mellett, a Dorcas Aid által szervezett kék vödör akcióban is a legtöbbet töltötte meg a DHK a sportegyesületek közül.

Kék vödrök és cipős dobozok

Kiss Ábel Lukács, a segélyszervezett programvezetője arról számolt be, hogy a Dorcas országszerte több mint 2 ezer vödröt töltetett meg az adományozókkal. Tőkés Tibor, a Debreceni Baptista Szeretett Szolgálat intézmény vezetője pedig a Budapestről érkezett ajándékkal teli cipős dobozokkal kívánt boldog karácsonyt a több száz megjelent felnőttnek és gyereknek.

Az ünnepség a mai és a volt állami gondozott gyerekek műsorával ért véget.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában