Helyi közélet

2015.12.30. 15:41

Szintet léptek a kabai tűzoltók

Kaba - Önállóan beavatkozó egység minősítést szerzett a Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a beiktatási ünnepséget szerdán tartották a polgármesteri hivatal előtti téren.

Kaba - Önállóan beavatkozó egység minősítést szerzett a Kabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a beiktatási ünnepséget szerdán tartották a polgármesteri hivatal előtti téren. A minősítés azt jelenti, hogy az egység Kabán, illetve a szomszédos Tetétlenen immár egyedül végezhet műveleteket, eddig ugyanis a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság irányítása mellett dolgoztak. Szintén változás, hogy immár riasztást, nem tájékoztatást kap a beavatkozást igénylő esetekről – erről beszélt dr. Bérczi László dandártábornok a beiktatási ünnepségen.

Mint Karacs Károly őrnagy, a Püspökladányi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka elmondta, az egyesület tizenegy tűzoltója tett rendszerbeállító vizsgát. A kabai tűzoltóktól megtudtuk, a közelmúlt legnagyobb bevetése 2013-ban egy helyi ingatlanon volt, ahol a családi háznál sajtkészítő üzem égett, a szomszédságában pedig szénatároló és gázcseretelep is állt. Az oltásban a környező városok egységei is részt vettek. Az egyesületet 1889-ban alapították; ma két gépjárműfecskendővel szolgálják Kaba és Tetétlen mintegy 7 ezer lakosának biztonságát. Az ünnepség végén elismeréseket adtak át, Szegi Emma polgármester pedig szavalt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában