Helyi közélet

2015.12.09. 14:39

Quaddal is menthetik az életet

Debrecen, Hortobágy - Összesen 2,5 millió forint értékben jutott eszközökhöz a Hortobágy Mentőcsoport.

Debrecen, Hortobágy - Összesen 2,5 millió forint értékben jutott eszközökhöz a Hortobágy Mentőcsoport.

Szükség esetén akár már a mai naptól bevetheti a Hortobágy Mentőcsoport azt a quadot, amelyet Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok szerdán adott át a sajtó képviselői előtt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. A dandártábornok elmondta, ezzel a mentőcsoport beavatkozási képességei nőttek; a quadok már bizonyítottak, neki két éve a dunai árvíz elleni védekezésnél, Győrújfalunál volt lehetősége használni.

Hozzátette, fontos, hogy az önkéntes mentőcsoportot is megfelelő technikai eszközökkel végezhessék munkájukat, hiszen ők szabadidejüket áldozzák azért, hogy mások életét, értékeit megmentsék. Az 1,7 millió forint értékű eszközt elsősorban árvízi védekezéskor, emberek és állatok mentésére vethetik be.

A quadot a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Magyar Tűzoltószövetség közös pályázatán nyerték el. Ezen kívül személyi védőeszközökhöz, például mentősisakokhoz és védőruházathoz is hozzájutottak, ezeket később kapja meg a mentőcsoport az OKF központi ünnepségén.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában