Helyi közélet

2015.12.08. 19:23

Olvasói levél: Milyen szeretettel fogták meg egymás kezét!

Debrecen - <em>A XVIII. Megyei Nyugdíjas Találkozót november 21-én tartották, szűkebb körben</em>.

Debrecen - A XVIII. Megyei Nyugdíjas Találkozót november 21-én tartották, szűkebb körben.

Az esős idő ellenére lassan megtelt az Árpád terem azokkal az idős emberekkel, akiket házasságkötésük 50., illetve 60. évfordulójuk alkalmából köszöntöttek azon a napon. Meghatottan foglaltak helyet, öröm volt látni, ahogy ennyi év után is milyen szeretettel fogták meg egymás kezét. Példaértékű a fiatalok számára, hogy az idős emberek minden problémát megoldva élték le életüket, nevelték fel gyermekeiket, segítik az unokák nevelését. Esküjükhöz híven kitartottak egymás mellett jóban, rosszban.

Molnár Ferencné, a megyei nyugdíjas szövetség elnöke köszöntötte az ünnepségen résztvevőket – három 60. és tizenhét 50. házassági évfordulót ünneplőt, és azokat a patronálókat, akik évek óta támogatják a megye nyugdíjas klubjait. Ebben az évben nyolc főt terjesztettek fel elismerésre a nyugdíjas klubok vezetői. Köszöntötte a házaspárokat elkísérő családtagokat, a megjelent nyugdíjas klubok vezetőit, nyugdíjastársainkat. Köszöntötte Komolay Szabolcsot, Debrecen város alpolgármesterét, Bulcsú Lászlót, a megyei közgyűlés alelnökét, dr. Hajdúné dr. Kovács Mónikát, a kormányhivatal igazgatónőjét. Az ünnepséget dr. Hajdúné dr. Kovács Mónika igazgatónő köszöntötte elsőnek, majd megnyitotta a találkozót.

Ezt követően Komolay Szabolcs alpolgármester és Bulcsú László, a megyei közgyűlés alelnöke üdvözölte a jelenlevőket. Örömüket fejezték ki, hogy ilyen nagy létszámú ünnepelteket köszönthettek, gratuláltak a házaspároknak. Kívántak további hosszú, boldog életet, jó egészséget, sok örömet családjukkal együtt. Majd ajándékkosarakat és emléklapokat adományoztak, amivel a megyei közgyűlés elnöke, Pajna Zoltán támogatta a rendezvényt. Az ajándékkosarakat Bulcsú László és Molnár Ferencné adta át.

Először Máriássi István nyugdíjastársunk Ady Endre Őrizem a szemed című versével köszöntötte a házaspárokat. Majd ezt követően a Kodály Zoltán-zeneiskola fuvola tagozata, a református gimnázium tanulói, nyugdíjastársaink, versekkel, zenével, énekszámmal köszöntötték az időseket.

Az elismeréseket a patronálóknak Molnár Ferencné adta át. A rendezvény fővédnöke dr. Papp László, Debrecen polgármestere volt; a találkozót Rácz Róbert kormánymegbízott is támogatta.

Szeretnénk megköszönni támogatásukat, hogy megtarthattuk ezt az ünnepséget. Bízunk abban, hogy 2016-ban is köszönthetjük nemcsak az évfordulósokat, de a megye többi nyugdíjasait is.

- Vajdaházi Imréné, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában