Helyi közélet

2015.12.07. 08:51

Különleges vacsorára jönnek Debrecenbe a székelyhídi diákok

Debrecen - Hét székelyhídi gyermeket hívnak a debreceni diákbálba.

Debrecen - Hét székelyhídi gyermeket hívnak a debreceni diákbálba.

A Böjte atya alapította gyermekotthonok hét lakója száll be egy kisbuszba és indul el december 18-án a cívisváros felé, hogy olyasmit lásson, amit még a közösségi élményekhez szokott, jó körülmények között élő helyi diákok közül is csak kevesen: a pedagógusok adnak műsort az Árpád Vezér Általános Iskola tanulóinak, sőt a vacsorát is ők szolgálják fel egy nagy mosoly kíséretében.

– Ebben a diákbálban a gyerekek a nagybetűs vendégek – mondta az intézményben tanító Csapóné Tóth Andrea. – Az ilyen alkalmakkor egészen más oldalunkat láthatják a tanulók, mint a tantermi órákon. A puskázási tippeket adó humoros jelenetek, az UV-fényben bemutatandó koreográfia, a country- vagy az „angyalkatánc”, majd a fellépést követően a közös mulatás során emberibb arcunkat ismerhetik meg – nyilatkozta a kreatív műsorelemek színpadra teremtésében aktívan részt vevő pedagógus. Néhány éve ő szorgalmazta a kollégái között, hogy támogassák a Dévai Szent Ferenc Alapítvány segítségére szorulókat. – A fiam gimnáziumi tanára hívta fel a figyelmem, aztán én is kértem a környezetemben élőket, hogy ne dobjanak ki használható ruhát, tankönyvet. Egyre többen adták ide, én pedig eljuttattam a székelyhídi gyerekekhez. Azóta bútort és egyéb eszközöket is tudtunk már nekik adományozni – feleli kérdésemre. Az ottani kapcsolattartó megkérte az iskolát, hogy csatlakozzanak a cipős doboz akcióhoz, így idén harminc gyereknek állítottak össze az osztályok személyre szóló ajándékcsomagot. Heten közülük már a bálon kézbe vehetik a meglepetést és ők – illetve a fuvarozást vállaló debreceni szülő – viszik el társaiknak a többit. Egy másik szülő verset írt a vendégeknek, amit Árpád vezéres diákok olvasnak fel.

– Minden együtt van ahhoz, hogy kellemes estét töltsenek el velünk, a mi tanulóink szempontjából pedig azért fontos esemény ez, mert korán megtapasztalják, hogy – számukra természetes – apróságokkal mekkora örömet lehet okozni azoknak, akiknek nehezebbek a mindennapok. Reméljük, mire felnőnek diákjaink, ezen élmények hatására a segítő magatartás beépül értékrendjükbe – fűzte hozzá Nagyné Tóth Tünde igazgató.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában