Helyi közélet

2015.12.01. 11:50

Iskolások vezérelte robotok küzdöttek

Esztár - Negyedik alkalommal rendezték meg az Esztár Szumó Robot Kupát a művelődési házban.

Esztár - Negyedik alkalommal rendezték meg az Esztár Szumó Robot Kupát a művelődési házban.A napokban megtartott eseményen legóból épített, önműködő robotok küzdöttek egymás ellen egy kör alakú speciális pályán. Az általános iskolásoktól a középiskolásokig terjedt a nevezők életkora. Idén rekord mennyiségű, 26 csapat jelentkezett az ország minden tájáról, Mosonmagyaróvárról, volt csapat Budapestről, Balmazújvárosról, Debrecenből, Nyírbogdányból is az esztáriak mellett.

A helyiek közül legjobban szereplő versenyző Justyák Boglárka volt, aki az elődöntőig jutott robotjával, amit Barta Ernővel közösen építettek. Minden esztári csapat kitett magáért, és a végsőkig harcoltak az erős mezőnyben. A dobogó mindhárom fokára nyírbogdányi versenyző állhatott.

A Fekete Borbála Általános Iskola Irinyi Károly Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája egy pályázaton 2 robotkészletet is nyert, amit a versenyen használhattak.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában