Helyi közélet

2015.12.01. 11:59

Hamis forgalmival vitte műszakiztatni az autóját

Debrecen - A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint úgy vitte műszaki vizsgára gépkocsiját, hogy annak forgalmi engedélye hamisított adatot tartalmazott.

Debrecen - A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint úgy vitte műszaki vizsgára gépkocsiját, hogy annak forgalmi engedélye hamisított adatot tartalmazott.

Egy műszaki vizsgaállomás alkalmazottja tett bejelentést a rendőrség ügyeletére 2015. november 27-én 13 óra 10 perckor arról, hogy Debrecenben műszaki vizsgáztatás során egy helyi férfi hamisított német forgalmi engedélyt adott át részére.

A rendőrök a helyszínre mentek és megállapították, hogy egy férfi műszaki vizsgáztatás miatt egy német forgalmi rendszámú, Nissan típusú személygépkocsit hagyott ott a telephelyen. A vizsgáztató az iratok átvizsgálásakor észrevette, hogy a kocsihoz tartozó német forgalmi engedélyben a jármű műszaki érvényességét igazoló bejegyzés feltehetően hamis.

A vizsgaállomáson dolgozók ezután felvették a kapcsolatot a műszaki érvényességet igazoló német céggel, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy ezt az autót ott nem vizsgáztatták.

A rendőrök 2015. november 30-án Debrecenben elfogták a gépkocsi tulajdonosát, Z. Zsoltot, akit előállítottak a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 42 éves férfi ellen közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

- police.hu -


Az elmúlt 24 óra intézkedései

Az elmúlt 24 órában nem jutott a hajdú-bihari rendőrök tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 19 személyt állítottak elő, köztük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 3 esetben történt.

- police.hu -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában