Helyi közélet

2015.12.29. 09:54

Ezt az öt cikket olvastátok idén legtöbben a HAON-on

Összegyűjtöttük, mire kattintottatok legtöbben 2015-ben. 

Összegyűjtöttük, mire kattintottatok legtöbben 2015-ben. 1. Komoly incidens történt a debreceni menekülttábornál

Nagy erőkkel vonult a rendőrség a debreceni menekülttáborhoz a Sámsoni útra, ugyanis a befogadóállomás területén komoly konfliktus robbant ki.

A Napló információi szerint délután 3 óra körül elkeseredett menekültek, becslések alapján mintegy százan, botokkal, késekkel felfegyverkezve kirohantak a menekülttáborból a Sámsoni útra, ahol először kukákkal elbarikádozták a városba vezető utat, majd pedig kövekkel és üvegekkel megdobálták a megállásra kényszerített autókat, buszokat és egyéb járműveket - írtuk június 29-én.

2. Az elhunyt mentősre emlékeztek

Figyelemfelhívó megemlékezést tartottak a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök október 14-én reggel Debrecenben a Békéssy Béla utca és a Borbíró téri szervizút kereszteződésében, ahol egy hete egy 28 éves mentős vesztette életét, aki motorjával közlekedve ebben a kereszteződésben ütközött össze egy személygépkocsival.

Suba István rendőrszázados a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési előadója és Dr. Pápai György az Észak-alföldi Mentőszolgálat regionális igazgatója együtt, megrendülve emlékeztek meg az elhunyt fiatalemberről és a baleset kapcsán mindenkit megkértek, hogy fokozott figyelemmel, egymásra odafigyelve közlekedjenek.

3. Tragédia a Diószegi úton: meghalt egy furgon sofőrje

Furgon ütközött helyi járatú autóbusszal Debrecenben, a Diószegi úton szeptember 1-én. A furgonnak nem volt rakománya, a sofőr utazott benne aki beszorult és elhunyt.

4. Borzalmas mészárlás Balmazújvárosban

A mentőszolgálat munkatársai 2015. június 18-án 10 óra 14 perckor bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy Balmazújvárosban, az egyik Szoboszlói utcai családi házban négy holttestet találtak.

A rendőrök azonnal megjelentek a családi házban és megkezdték a helyszíni és halottszemlét, melynek keretében kirendelt orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint a 36 éves nő, valamint a 8 és 10 éves kisfiúk halálát idegenkezűség okozta. A 42 éves férfi önkezűleg vetett véget életének.

5. „Szabályosan halálfélelmem volt…”

A befogadóállomás főbejáratához vezető úton délután fél négykor már csak néhány letört faág (vagy inkább husángnak mondanám), egy-két felgyújtott kuka, és persze a rengeteg rendőr, meg csíkos autó emlékeztetett a nem sokkal korábbi balhéra.

Az „őslakosokat” kérdezni sem kellett, a diktafon és a jegyzetfüzet láttán valósággal ömlött belőlük a szó - írtuk június 29-én megjelenő riportunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában