Helyi közélet

2015.12.08. 17:33

Éjfélig várja az olvasókat a Kenézy Élettudományi Könyvtár

December - Ismét hosszabbított nyitva tartással, hétköznapokon éjfélig várja az olvasókat a vizsgaidőszakban a DEENK Kenézy Élettudományi Könyvtára.

December - Ismét hosszabbított nyitva tartással, hétköznapokon éjfélig várja az olvasókat a vizsgaidőszakban a DEENK Kenézy Élettudományi Könyvtára.

December 7-től hétköznap éjfélig, szombaton pedig 16 óráig tart nyitva a Kenézy Élettudományi Könyvtár. A hosszabbított nyitva tartás ismét a vizsgaidőszak végéig, 2016. február 4-ig tart.

– Már az ötödik szemesztert éljük, amikor a hallgatók kérésének megfelelően tovább tart nyitva a könyvtár. Természetesen a jövőnket is úgy tervezzük, hogy ezek a szolgáltatások rendelkezésre álljanak, nem csak itt a Kenézy könyvtárban, hanem a további hat egységben is. Hamarosan felmérést készítünk a hallgatók könyvtár-látogatási igényeiről, így a következő vizsgaidőszaktól a visszajelzések alapján tervezhetjük valamennyi könyvtári egység nyitva tartását – hangsúlyozta a később zárást ismertető hétfői sajtótájékoztatón Karácsony Gyöngyi, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) főigazgatója.

- Nem ismeretlen fogalom a hosszabbított könyvtári nyitva tartás, hiszen a világ nyugati felén több olyan intézmény is van, ami éjjel-nappal működik, használják hallgatók, oktatók egyaránt. Átalakulófélben van a világunk abból a szempontból is, hogy mást jelent ma már a könyvtár, mint jelentett akár 40 évvel ezelőtt, amikor még elektronikusan nem fértünk hozzá a tartalmakhoz, így a könyvtár primer információszerzési lehetőség volt számunkra. Ma már akár otthon is elérhetőek számítógépen a könyvek, folyóiratok, de a könyvtár – elsődleges funkciója mellett – egy olyan közösségi tér is egyben, ahol együtt lehetnek és tanulhatnak a hallgatók – fogalmazott Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja.

A két ünnep között (december 24-január 3.) a DEENK könyvtárai közül csak a Kenézy Élettudományi Könyvtár lesz nyitva, ahol december 24-ig, majd 28-tól várják az olvasókat.

A nyitva tartással kapcsolatban a könyvtár honlapja nyújt teljes körű információt ezen az elérhetőségen, de a könyvtárosok a Facebookon is folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában