Helyi közélet

2015.12.10. 16:30

Digitális Iskola Program indult hátrányos helyzetű fiataloknak

Budapest - Digitális Iskola Program indult hátrányos helyzetű fiataloknak, a projekt célja a digitális ismeretek fejlesztése.

Budapest - Digitális Iskola Program indult hátrányos helyzetű fiataloknak, a projekt célja a digitális ismeretek fejlesztése.

Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, a Vodafone programja az eszközök biztosításán túl segít abban, hogy a diákok biztonságos információhoz jussanak, és a tanárok továbbképzését is biztosítja, ami a gyorsan fejlődő informatika terén különösen fontos.

A program tehát azért értékes, mert az eszközök mellé képes volt a képzést és a módszertani támogatást megadni - hangsúlyozta. Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke és Marchhart Pál, a cég vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy húsz - elsősorban hátrányos helyzetű térségben található - iskolában osztanak ki mintegy 1200 táblagépet, amelyek használatához a havi 3 GB-os adatforgalmat is biztosítják. Ezzel körülbelül 4700 gyereket és 500 pedagógust érnek el. Közölték, hogy a cég finanszírozza az érintett tanulók és tanárok internetbiztonsági oktatását is. Kitértek arra, hogy a program célja kettős. Egyrészt az eszközök kiosztásától azt remélik, hogy fejleszti az iskolások digitális kompetenciáját és ezáltal a tanulmányi eredményét. Emellett szeretnék megismertetni minél több pedagógussal a Stanford Egyetemen kifejlesztett, csoportmunka-szervezésen alapuló tanítási módszert, amelyet a hejőkeresztúri iskola vezetett be 2001-ben komplex instrukciós program (KIP) néven, és amelyet a telekommunikációs cég is támogat 2010 óta. Kovácsné Nagy Emese, a Hejőkeresztúri Iskolásokért Alapítvány elnöke elmondta, a módszer segíti a csoportmunka megszervezését olyan osztályokban, ahol a tanulók tudása és kifejezőkészsége tág határok között mozog. Erősen szocializál, fejleszti a tanulók közötti együttműködést, egyszerre támogatja a felzárkózást és a tehetség kibontakoztatását. A KIP módszert jelenleg 12 iskolában alkalmazzák Magyarországon, további nyolc helyen pedig a telekommunikációs cég digitális programja keretében vezetik be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában