Helyi közélet

2015.12.27. 09:59

Bűnben fogant a kertségi „Bonnie és Clyde” szerelme

Debrecen - Majd egy éven át fosztogatták a Bayk András- és a Biczó István-kertet, amelyeket úgy ismertek, mint a tenyerüket.

Debrecen - Majd egy éven át fosztogatták a Bayk András- és a Biczó István-kertet, amelyeket úgy ismertek, mint a tenyerüket.

Élettársi kapcsolatban élt az a két fiatal, akik összesen 31 hétvégi ház és hat autó feltörését ismerték be - értesült a Hajdú-bihari Napló. A páros egyik tagja egy mindössze 16 éves leány, a másik pedig a 20 éves B. Sándor volt. Mint arról beszámoltunk, nem voltak ismeretlenek a nyomozók előtt, kertségi betörések miatt keresték őket.

A „kertségi Bonnie és Clyde”-ként emlegetett párost egy autófeltörés után kapták el december 9-én a Monostorpályi úton. Nagy István százados, a Debreceni Rendőrkapitányság betörési alosztályának vezetőjétől azonban megtudtuk: nem ez volt aznap az egyetlen „balhéjuk”. Egy lakóházba surrantak be, ahonnan egy pénztárcát zsákmányoltak. Később, még a ruházatuk átvizsgálása előtt a férfi megpróbált a tárcától megszabadulni és a rendőrautó alá dobta azt.

Meglátta a tulajdonos

A két fiatal idén januárban kezdte el bűncselekmény-sorozatát. Főként hétvégi házakra utaztak, udvarokra ugrottak be, ha nyitva találták a szerszámost, azt pakolták ki. Azt vitték, amit könnyen mozdíthattak: szerszámokat, gépeket, vasat, sőt, az is előfordult, hogy a földből felhúzták a tuját. A holmit értékesítették, saját megélhetésüket finanszírozták a betörésekből – ismertette a százados. Érdekesség, hogy néhány betörést a 16 éves lány egyedül követett el.

A gyanú szerint ők követhették el azt a Monostorpályi úti betörést is november 20-án, amikor a betörési alosztállyal együtt a Napló munkatársa leplezett figyelőszolgálaton vett részt a kertségekben. Mint arról riportunkban beszámoltunk, az elkövetők akkor egy kerti sátorban kutattak lámpával, azonban a lakóház ablakából az egyik tulajdonos meglátta a lámpával mozgó alakokat, majd ijedtében felkapcsolta a villanyt. Ezt észlelve a betörők kereket oldottak. A körülményekre azonban nem figyeltek, így számtalan nyomot hagytak maguk után, a rendőrök a hátsó kerítésen hamar megtalálták a cipőjükről leszóródott homokot, az úton pedig a lábnyomukat.

A két gyanúsítottat két napon keresztül helyszíni kihallgatásokra vitték, ahol feltáró, beismerő vallomásokat tettek. Ezt a bíróság enyhítő körülményként értékelheti majd. Noha B. Sándor büntetett előéletű, ő és társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet, mindkettejükkel szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak. B. Sándornak azonban lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is felelnie kell. Állítása szerint a kabátja zsebében talált gáz-riasztó fegyvert, a zsibin szerezte be.

HBN–SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában