Helyi közélet

2015.12.11. 10:10

A Reménysugár Gyermekotthonban járt a Rotaract Mikulása

Debrecen - A debreceni szervezet tagjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is szebbé tették a gyerekek ünnepét.

Debrecen - A debreceni szervezet tagjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is szebbé tették a gyerekek ünnepét.

A Rotaract Club Debrecen Főnix önkéntesei – akik szabadidejükben azon munkálkodnak, hogy hasznos tagjai legyenek a helyi közösségnek és segítséget nyújtsanak a rászorulóknak – idén is azon fáradoztak, hogy kevésbé szerencsés társaik számára szebbé tegyék az ünnepet. A szervezet az előző évhez hasonlóan idén is elindította édességgyűjtő akcióját, így számos gimnáziumban és egyetemi karon helyezték el szépen feldíszített dobozaikat, amelyekbe a Mikulás csomagokba való finomságokat gyűjtötték. Az önkéntesek a beérkezett adományok segítségével állították össze a Reménysugár Gyermekotthon számára az ajándékokat. A szervezet idén tizenkét otthon százhatvan lakóját örvendeztette meg Mikulással, énekekkel és édességekkel. A gyerekek a meglepetésért cserébe verset mondtak a Mikulásnak, könnybe lábadt szemmel csodálták nagy pocakját és szakállát, boldogságot sugározva vették el a csomagot, majd pedig megígérték, hogy jövőre is jól viselkednek.



Számos további programot szerveznek a fiatalok a helyi közösség megsegítésére, így idén már sokadik alkalommal ismét tartós élelmiszert gyűjtenek a Füredi utcán található bevásárlóközpontban, ahol december 11 és 13. között minden segíteni vágyó adományát szívesen fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában